TÄLTET

NÄR: En första version av TÄLTET visades som en fristående del till Pauliina Turakka Purhonens utställning ”Helvetet och Härligheten” på Forum Box 2019. TÄLTET spelades på Stora Robertsgatan i Helsingfors i november 2020 och på Museigatan i Helsingfors samt på festivalen Lainsuojattomat i Björneborg våren 2021.

VAR: I en tom affärslokal, i två separata rum med olika ingångar eller i två separata närliggande utrymmen. TÄLTET framfördes både LIVE och DIGITALT.

VEM: Joanna Wingren, Sonja Ahlfors, Olli Ojajärvi / Senni Valtonen, Johan Isaksson, Alina Pajula, Malin Nyqvist, Sanna Pietilä, Dimitri Paile, Tyra Wingren

VAD: TÄLTET är ett deltagarbaserat verk av Blaue Frau. Det är ett möte mellan två performers och en besökare. Vi har tillfälligt placerat ett tält i en tom affärslokal, eftersom vi tänkte att världen behöver en plats där svåra frågor får tydliga svar. Finns det en fråga vill du ha svar på? I tältet har vi svar på alla frågor. Kanske inte sanna, riktiga eller möjliga, men helt säkert tydliga. Välkommen till vårt tält. Det är fyllt av sovsäckar, kärlek och intuition.

PRESSFOTO: Liina Aalto-Setälä