PLEASER

NÄR: Kl 18 den 9-10.12.2022

VAR: Festival Normal i Umeå. Köp dina biljetter här

VEM:
Sonja Ahlfors, Mille Bostedt, Greta Lignell, Kaisa Lundán, Joanna Wingren, Rasmus Slätis, Ella Snellman, Sara Grotenfelt, Alina Pajula, Iida Hägglund, Johan Isaksson och Saana Reijonen.

På turné spelas föreställningen av Sonja Ahlfors, Joanna Wingren, Greta Lignell, Shaya Khalil och Alexander Holmlund

VAD:
Vad händer med en rörelse när en inte orkar vara arg mer utan mest känner sej trött?
PLEASER är en föreställning om en tid efter en rörelse som skakade om maktstrukturer och förändrade hur vi ser på övergrepp.

#metoo

PLEASER är en strategi. Att vara PLEASER är att vara normis. PLEASER är makt. PLEASER är att nicka och le då en egentligen vill punktera alla bildäck i stan, för att hämnas.
PLEASER är en interaktiv föreställning om solidaritet, hämndlystnad. Och efteråt: För vem förändras världen?
Blir en rörelse någonsin färdig och vem är nöjd med resultatet?

4 år efter att #metoo spred sig över www undersöker Blaue Frau vilka spår rörelsen lämnat efter sig, i samhället och i oss. Kan en bred rörelse skapa solidaritet eller blir den ett alltför trubbigt vapen då alla skall rymmas med under samma tak? Räcker det med att vi identifierar oss som solidariska personer eller kräver solidaritet handling?

PLEASER riktar sej till personer som har känt sej eller känner sej som offer för patriarkatet och de patriarkala strukturerna i samhället. Trots att mycket har förändrats sedan #metoo fortsätter maktmissbruket och många förövare har fortfarande inte blivit bestraffade. Vad händer i oss då resultatet av en rörelse inte blev vad vi hoppades. Pleasar vi fortfarande patriarkatet? Längtar vi i hemlighet efter hämnd? Tillsammans med publiken undersöker vi vad vi behöver för att kunna gå vidare och stå fria.

PLEASER hade premiär 16.11.2021 i Helsingfors

SPRÅK:
Föreställningen spelas i huvudsak på svenska, men fanns tillgänglig på engelska i Helsingfors.
På turné 2022 spelas föreställningen på svenska.

BILJETTER:
Istället för biljettintäkter tar vi emot en pant. Panten är 20 euro normalpris och 10 euro för studerande, arbetslösa och konstnärer. Vi accepterar endast kontanter. Alternativt kan du lämna ett föremål som pant. Föremålet ska enligt dig motsvara värdet av pantsumman. I slutet av föreställningen kan du välja om du vill ha panten returnerad eller om du donerar den till föreställningen.
Antalet deltagare är mycket begränsat. Du måste förhandsboka för att kunna delta i föreställningen. Du får information om plats när du bokar din biljett.

PRESSFOTO: Lotta Blomberg