Micke & Steffe Show

NÄR: 10.4.2020

VAR: På Arenan & som broadcast på Yle5, se Micke & Steffe show på Yle Arenan.

VEM: 
Koncept & manus: Sonja Ahlfors, Joanna Wingren, Malin Nyqvist 
Micke & Steffe, programledare: Sonja Ahlfors & Joanna Wingren 
Medverkande: Rafael Donner, Aleksis Salusjärvi, Matias Björkas, Boodi Kabbani, Jamie McDonald, Oskar Pöysti, Jonas Rothlaender, Jakob Norrgård, Josefin Fri, Emelie Zilliacus, Yasmine Harkimo-Legerström, Adelle Lagerström, Sophia Wekesa, KAJ.
Regissör: Malin Nyqvist
Fotograf: Alvi Pakarinen
Belysande fotograf: Marika Hill 
Ljusassistent: Malin Hemming 
Scenograf & kostymör:  Mia-Irene Sundqvist 
Scenografens assistent & runner: Carolina Råman 
Mask design: Miia Ollula
Mask: Krista Karppinen 
Skägg: Ari Haapaniemi 
A – ljud: Robin Saurén 
Ljudplanering: Malin Nyqvist & Sofia Bonds
Ljudmix: Manne Railo / Nanoverse 
Klipp: Sofia Bonds 
Grafik: Johan Isaksson 
Grafik för tv: Tommi Pietiläinen / Rudolf Helsinki, Sofia Bonds, Malin Nyqvist 
Kompositör: Sabina Wärme
Grading:  Marika Hill 
Producent: Sonia Stenius 
Ansvarig producent: Markus von Reiche
I samarbete med: Five Corners Production och Yle

VAD: De finlandssvenska dragkingarna Micke Palmgren och Steffe Strand har äntligen fått en egen talkshow, Micke & Steffe show. Premiär för den 8-delade serien är 10.4.2020 och alla 8 avsnitt finns att se 29.5.2020 på Arenan. Serien kan även ses utomlands och är textad till finska.

Micke och Steffe är två nya kulturprofiler som i en både allvarlig och humoristisk talkshow analyserar manlighet tillsammans med åtta inbjudna gäster. Det är en talkshow om hur det är att vara en woke man idag. Mickes och Steffes olika personligheter ger programmet just den bredd och udd som behövs för att kunna se på ämnet manlighet från så många vinklar som möjligt. Micke Palmgren (Sonja Ahlfors) är den mer balanserade men hämmade av dem i sin polotröja och bröstande manspread. Steffe Strand (Joanna Wingren) är mer kolerisk och avslappnad i sin rockiga stil med lång hårman och skägg.

Micke & Steffe show är ett unikt intervjuprogram eftersom intervjuerna görs av skådespelare i roller. Samtidigt som Micke och Steffe är två komiska figurer, med ett sidotjafs sinsemellan som är som sketcher, är intervjuerna till övervägande del seriösa, och tar upp olika teman i anslutning till manlighet.

PRESSFOTO: Alvi Pakarinen