INBJUDAN / INVITATION

NÄR: Premiär 10.11.2023. Övriga föreställningar 15.11, 16.11, 17.11, 18.11, 22.11, 23.11, 24.11, 30.11, 1.12, 12.12, 13.12, 14.12.

VAR: Föreställningen spelas i publikens hem och kan beställas inom Helsingfors och Esbo

BILJETTER:
Föreställningen är ett samarbete med Esbo Stadsteater och kan beställas HÄR
1–4 personer 75 €
5–10 personer 150 €

VAD:
Har du en åsikt som du är obekväm med att du har? Tänker du i hemlighet att det inte spelar någon roll om du sopsorterar eller vilket parti du röstar på, eller tycker du kanske att människor som väljer att inte få barn är egoistiska? 

I INBJUDAN kommer den normkritiska teatergruppen Blaue Frau hem till dej och övertalar dej om att du har fel. Som beställare kan du vara en person, en grupp vänner, en familj eller andra konstellationer av människor. När du bokar en föreställning kommer Blaue Frau tillsammans med scenograf Paola Figueroa och ljusdesigner Alina Pajula hem till dej. Vi anpassar vår scenografi till ditt hem, ställer upp några lampor och sen kan föreställningen börja. Om du inte har en åsikt du vill ha prövad men är nyfiken eller bara tycker om att diskutera så är INBJUDAN en föreställningen också för dej! Det enda du behöver göra är att öppna upp ditt hem, bjuda in dina vänner och vara öppen för att kvällen med Blaue Frau kommer att förändra dej. 

Har du förlorat förmågan att lyssna? 

SPRÅK: Föreställningen spelas på svenska eller engelska

LÄNGD: 1-2 h. Förberedelse innan föreställning är 1 h och nedrigg är 30 min.

ÅLDERSGRÄNS: 18 år

VEM: Sonja Ahlfors, Joanna Wingren, Alina Pajula och Paola Fernanda Guzmán Figueroa

Alina Pajula (FIN) har studerat arkitektur och ljusdesign. Hen arbetar med allt från belysning på klubbar och caféer till scenkonst och utställningar. Alina har arbetat tillsammans med flera konstnärer och grupper i framkant då det gäller både estetik och innehåll, bl.a. Janina Rajakangas, Recovery Laboratory, Meri-Maija Näykki, Geoffrey Erista. Alina har sedan 2020 arbetat med Blaue Frau i flera olika projekt, bl.a i PLEASER (2021) och Crimes of Passion (2022).

Paola Fernanda Guzmán Figueroa (CO/FIN) är bildkonstnär som arbetar med film, installationer, animation, performance och tidsspecifik konst. Hon har även arbetat som scenograf både inom TV-produktion och teater. Paola har studerat vid Bildkonstakademin i Helsingfors (Time & Space) och är en av grundarna av konstnärsfilmkollektivet Kino Club Helsinki som fungerat i sedan 2017. Paola har jobbat med Blaue Frau i Crimes of Passion (2022).

GRAFISK FORM: Johan Isaksson

Foto: Tyra Wingren